Suquan Court by TM Studio


Built as a flexible space to accommodate a variety of commercial functions, Suquan Court by TM Studio is located in Suzhou, China.


In order to accommodate future events and functions which were not known during the design stage, it was designed as a free plan.


One of the most distinctive elements of the building is its façade. Featuring a hexagonal pattern, the long vertical windows of the lobby area can be opened or closed according to functional requirements.


Through the juxtaposition of patterns and materials, the interior space becomes a play of light and shadow.


In the execution of the design, one of the challenges was the narrow nature of the site, which measured only 6 meters in width.


By keeping the space simple and free of structural elements, functional flexibility is achieved.



TM Studio an architectural office based in Shanghai, China headed by principal architect Tong Ming.

Reference: Zhulong


Rave and/or Rant

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s